Top Gear-trion klar för ny kanal – Bilandia.se

Nyheter – 2015-07-30

Sedan det stod klart att Jeremy Clarkson fick sparken från BBC har det pågått vilda spekulationer om vad som ska hända härnäst. Nu är det klart.Många trodde att Top Gear-trion skulle hamna hos den populära streamingtjänsten Netflix, men så blir det dock inte. I stället har de skrivit kontrakt med en av Netflix huvudkonkurrenter, Amazon.

Programmet kommer att visas exklusivt på ”Amazon Prime”, en streamingtjänst som inte är tillgänglig i Sverige.– Jag är mycket exalterad över att kunna meddela att Hammond, May och jag har skrivit avtal med Amazon Video, Skriver Clarkson i en tweet.Trion är dock inte de enda från tidigare Top Gear som följer med till Amazon, även långvariga producenten Andy Wilman kommer att fortsätta arbeta jämsides med sin kollegor. I nuläget är det oklart hur mycket Amazon har fått betala för att trion skulle välja dem, men det var troligtvis ingen struntsumma. Vi kan även tänka oss att de får väldigt mycket redaktionell frihet.

Än så länge är namnet på programmet ej presenterat, men enligt Amazon kommer det börja sändas någon gång under nästa år.Angående det nya jobbet uttrycker Clarkson. ”Det känns som att kliva ur ett gammalt flygplan och in i ett rymdskepp”.Top Gear kommer fortsatt vara kvar hos BBC och kommer att ledas av radioprataren och bilentusiasten Chris Evans, troligen kommer även Jenson Button och Jodie Kidd att vara programledare.

comments powered by