Nya Alfa Romeo 4C med en kapacitet på 738 hk – Bilandia.se

Nyheter – 2014-12-01

Italienskt ton från Lazzarini Design studio, som alltid förkroppsligar galna idéer i det verkliga livet, men det senaste projektet bryter helt enkelt alla tidigare. Det handlade om att skapa en 4C coupe, där grunden tagits från modellen Alfa Romeo 4C, utrustad med 4,3-liters V8-motor från Ferrari California, kompletterad med ytterligare dubbelturbo från Hennessey. Tack vare detta har motorkraften ökat till 738 hk (550 kW) med ett maximalt vridmoment på 720 Nm.

Specifikationerna är ännu inte helt fastställda, men Lazzarini meddelade att modellen kommer att väga ca 955 kg. En acceleration på 0-96,5 km/t på 2,5 sekunder, och på en sträcka av 402 meter kommer den att under 9,5 sekunder nå en hastighet på 220 kilometer i timmen.

För att kunna ha situationen under kontroll, är bilen utrustad med aerodynamiska karossdetaljer, som innehåller anpassad främre stötfångare, frontsplitter och en ventilerad huv. Dessutom var den förlängda modellen försedd med vingar, “sidokjolar”, en ny bakre stötfångare med integrerad diffusor och centralt placerade dubbla avgasrör. Alfa 4C definitivt under utveckling, och dess första prototyp från företaget beräknas hamna på 250000 euro.

comments powered by