Kan vi få se en Apple-bil tillverkad av Fiat – Bilandia.se

© Tillhandahålls av Bilandia

På senare tid har det börjat florera mer och mer rykten kring Idén att Apple är påväg att träda in i bilindustrin. De har anställt personal från andra bilföretag, så som Tesla, och man har också sett bilar registrerade till företaget köra runt med mystiska kamerariggar på taket. Kamerariggarna kan ju såklart med lätthet förklaras med att Apple eventuellt skulle kunna försöka utmana Google-maps med sin egen version av Street-View till sin tidigare utskällda karttjänst Apple Maps.

På den nyligen avslutade Motormässan i Geneve uttalade sig Fiats VD som enligt sig själv skulle vara ett stort Apple-freak. Han påpekade bland annat att Fiat redan har en god grund att stå på när det kommer till tillverkning av bilar. Han tror att det kan vara fördelaktigt för Apples del att starta ett partnerskap med en redan etablerad biltillverkare som har tagit sig igenom många av de barriärer och hinder som kommer med att tillverka en bli.

En av fördelarna med ett sådant här samarbete skulle ju såklart vara att konsumenterna med stor enkelhet skulle kunna vända sig till en onlinebutik för reservdelar när till exempel kamremmen behöver bytas.

Något som talar emot ett sådant samarbete är dock Apples ständiga jakt på innovation. För bara nio år sedan florerade liknande rykten och tankar om att företaget skulle ge sig in i telefonindustrin. Något som det skrevs spaltmeter om då folk vid den här tiden inte hade en aning om hur det skulle gå till för ett företag som primärt tillverkade datorer och mp3-spelare att träda in i en (för dem) helt ny bransch. Det gick ju uppenbarligen rätt bra, så vi vet förhoppningsvis bättre idag än att ifrågasätta vad företaget är kapabel till.

Oavsett om Apple väljer att göra ett samarbete med en existerande biltillverkare eller inte, så kan vi med största sannolikhet slå fast att detta område verkar vara av intresse för företaget. De har redan på ett lite mer subtilt sätt gett sig in i branschen i och med sin Carplay-lösning. Och med rapporter om mystiska byggnader, och anställningar av promimenta bilpersonligheter så vågar vi påstå att bilindustrin kan verka vara något av värde för företaget.

Ser man även till den inte lika lyckade lanseringen (i Apple mått mätt) av Apple Watch, så letar nu företaget med ljus och lykta efter nästa produktkategori som kan generera samma sorts pengar som Ipoden gjorde, och Iphonen gör idag.

comments powered by