Audi A4 och A4 Avant visade upp sin nästa generation på Internet – Bilandia.se

© Tillhandahålls av Bilandia

Bilderna är tagna från youtube video.

I avvaktan på lanseringen av nya Audi A4 (B9) som är planerad i år, har experter från Worldcarfans visat en digital eventuell bildtolkning av bilen. Audi A4 är en modell av den femte generationen som kommer ges en mängd förändringar och blir dessutom större.

Bilen baseras på den nya modulära plattformen MLB av andra generationen. Tillverkningen består av en kombination av lättmetaller som aluminium och höghållfast stål vilket avsevärt minskar vikten trots den ökad storlek.

Utbudet av motorer är de redan bekanta 1,4, 1,8 och 2,0 TFSI-motorerna, tillsammans med en nyutvecklad 3,0 TFSI-motor. Bland dieselmotorerna erbjuds för närvarande 1.6 och 2,0 TDI-motorer, och en ny 3,0 TDI. Dessutom hybridmodeller som är sammanbyggda med A3 e-tron-teknik. Motorerna kommer tillsammans med en sexväxlad manuell eller en nio-stegs automatlåda.

Överföringen fördelas över framhjulen, men vissa alternativ kommer att finnas tillgängliga med valfri fyrhjulsdrift, inte minst hos versioner med e-quattro-systemet, där en mer kraftfull motor och två elmotorer för bakaxeln.

Troligtvis kommer premiären av femte generationens version av Audi A4 att hållas under september på Frankfurt Motor Show.

comments powered by