Recensioner – 2015-04-09

© Tillhandahålls av Bilandia

Har haft Volkswagen Passat i över sex månader. Bilen som är av 2011 års modell och har gått 6400 mil har nästan maximal utrustning, bortsett från lack och DSG. Även om lacken är medioker övervägs det av dess praktiska egenskaper.

Volkswagen Passat håller god värme i vinterkylan, men tyvärr är det även varmt under sommarperioden. Är dock tveksam över att skaffa automatisk DSG efter at läst om dess opålitlighet. Jag är generellt sett mycket nöjd med bilen, inga problem har inträffat under denna period. På vägen är Volkswagen Passat ett nöje att köra, och den startar går som den bör även om det inte kan betraktas som sportbil.

Turbomotorn gör sitt jobb med en behaglig bränsleförbrukning. Ungefär en tredjedel går bilen på motorväg, resten i stadstrafik med en förbrukning på i snitt 8 liter per 100 km. Använder den speciella motoroljan MOTUL, vilken är speciellt utformad för Volkswagen turbomotorer med lämpliga toleranser. Fyllde inledningsvis på ca 500 gram olja per 10 000 km, men upptäckte senare att det var i minsta laget då oljenivån sjunk snabbare än väntat. Trots detta har inte indikatorlampan för olja tänts en enda gång.

Min personliga åsikt är att Volkswagen Passat är det bästa valet i detta prissegment. Baserat på ovanstående omdömen drar jag följande slutsatser: Volkswagen Passat är bekväm, ganska tillförlitlig, med utmärkt bullerisolering och köregenskaper. Rekommenderas. Jag hoppas min recension hjälper någon att göra rätt val av bil.

Tack för att du läste till sista raden!

Tillverkningsår: 2011

Innehavstid: Från 6 månader till 1 år

Regnsensor lever ibland sitt eget liv

Inte helt effektiva speglar

Ibland upplevs bilen som bullrig

comments powered by