Recensioner – 2015-04-02

© Tillhandahålls av Bilandia

Köpte en Volvo V70 under juni 2013. Bilen som är av 2008 års modell har lädersäten, regnsensor, antispinnsystem, klimatkontroll och mycket annat. Motorn upplevdes som mycket bullrig, med en tomgång som gav vibrationer i ratten. Jämförde med vännernas BMW och Citroën där motorn är nästan ohörbar. Även om motor bara har 136 hk kan jag inte säga att den är särskilt långsam, och bristen på motoreffekt märks mer vid omkörning än vid stadskörning.

Bränsleförbrukningen för Volvo V70 ligger på ca 9-10 liter vid stadskörning och motorväg på ca 6 – 6,5 liter per 100 km. Under de senaste 2 åren har vintern inte varit alltför kall, max -12, och trots detta har det varit problem vid start. Glödstift är installerade till dieselmotorn, så att uppvärmningen sker relativt snabbt (2-3 sekunder), men den startar ändå inte. Bilens lädersäten är redan slitna, och jag överväger att laga hål i materialet. Det verkar som lädermaterialet är konstgjort. Vindrutetorkarna uppträder märkligt, och bilen regnsensor arbetar inte med full kapacitet.

Personligen gillar jag Volvo V70 trots de små bristerna, och jag tror det är en bra bil utan större fel bland detaljerna. För alla som läser vill jag säga tack :), förhoppningsvis bidrar denna artikel i era framtida val av Volvo V70.

Tillverkningsår: 2008

Innehavstid: Från 2 till 3 år

Stort bagageutrymme

Stabila väghållning

Bekvämlighet

Bullrig motor

Obegriplig regnsensor till vindrutetorkare

comments powered by