Tungt för svenskarna i TCR när Seat dominerade – Bilandia.se

© Tillhandahålls av Teknikens Värld

Bilderna är tagna från teknikensvarld.se

De spanska flaggorna vajade högt i första tävlingen när de spanska Seat-förarna Jordi Gené och Pepe Oriola säkrade en dubbelseger. Glädjen blev inte mindre i Spanien då Seat lade beslag på platserna tre till sex med Andrea Belicchi trea, mästerskapsledare Stefano Comini fyra och ryssarna Sergery Afanasyev och Mikhail Grachev femma och sexa.

Bästa icke Seat-förare var svenskteamet WestCoast Racings Gianni Morbidelli på sjunde plats, 14 sekunder bakom segrarna.Tidigare STCC-föraren Tomas Engström gjorde TCR-debut i helgens tävlingar och var på väg mot en topp åtta-placering när han slog ihop med nordiska kollegan Michel Nykjaer på sista varvet. Engström tappande ner till tionde plats medan Nykjaer slutade på nionde plats.I andra tävlingen fortsatte Seat-dominansen med Comini som segrare framför Pepe Oriola. Nykjaer och Engström var nära varandra även i den här tävlingen och korsade mållinjen som sjua och åtta respektive.

För tidigare mästerskapsledaren Morbidelli blev det ridå innan tävlingen ens började på grund av turboproblem i hans Honda Civic. Ny ledare av mästerskapet är Comini på 194 poäng, Oriola är tvåa på 192 poäng och Morbidelli har tappat ner till tredje plats med 181 poäng.TCR fortsätter den 12 juli på Red Bull Ring som ersätter den tidigare planerade tävlingen i Argentina.

1 Jordi Gené Seat León 11 varv

2 Pepe Oriola Seat León +0.598

3 Andrea Belicchi Seat León +3.445

4 Stefano Comini Seat León +8.211

5 Sergey Afanasyev Seat León +10.948

1 Stefano Comini Seat León 11 varv

2 Pepe Oriola Seat León +0.611

3 Mikhail Grachev Seat  León +3.470

4 Sergey Afanasyev Seat León +7.544

5 Jordi Gené Seat León +8.440

comments powered by