Skoda Octavia A7 2014 – Bilandia.se

Recensioner – 2014-12-03

Utseende: Trendig men inte modern, men däremot ser den inte föråldrad ut.

Sikt: Framåt och sidorna är normalt, trots att sidospeglar har en lite förträngd överblick är de i stort sett bra även om sikten bakåt kunde varit bättre med andra spegelglas. Parkering och backning underlättas av Parktronic med hjälp av en visuell display.

Interiör: Inredningen är strikt och materialet för denna klass och håller ett bra pris och kvalitet som är behaglig att både se och ta på. Ergonomin ligger nära idealkraven där ratt och säten kan justeras inom ett brett område.

Motorn tillhör (EA 211-serien, CWVA, MPI, drivrem, bensindrift enligt Euro 5), och dess prestanda är inte fantastisk med sina 110 hk vid 5500-5800 rpm, och 155 hk vid 3800 rpm. Många har klagat på förbrukningen av motorolja, men har jag inte upplevt några sådana problem.

Växellåda: Den adaptiva växellådan fungerar tillfredställande i både sportläge och manuellt läge med mjuk och smidig växling.

Fjädring: Detta verkar vara den största nackdelen hos denna bil. Fjädringen är ganska hård, och ojämnheter gör att bilen studsar.

Hanterbarhet: Om detta kan det sägas att bilen är underlägsen vissa konkurrenter som (Golf, Focus, Astra, Mazda 3), men generellt står den sig väl i jämförelse med sina klasskamrater. Bilen svarar direkt och bjuder inte på några överraskningar, vilket gör den ganska lätt och behaglig att köra.

Tillverkningsår: 2014

Innehavstid: Från 6 månader till 1 år

Rymlig och bekväm interiör

Trevlig dekoration av material

Sparsam bränslekonsumtion

Hård fjädring

Isoleringen kunde ha varit bättre

Sikten genom sidorutorna vid dåligt väder

comments powered by