Renault visade sin ordinarie budget Halvkombi med ett pris från 4700 dollar

© Tillhandahålls av Bilandia

Renault har släppt sin nya billiga halvkombi KWID. Det var först planerat att modellen skulle kallas Kayou, som ny inriktning på den asiatiska marknaden. Monteringen av denna halvkombi kommer att ske vid fabriken i den indiska delstaten Tamiland. De lokala marknadspriserna för modellen börjar på 4700 dollar. De främsta konkurrenterna till KWID är Maruti Alto, Hyundai Eon och Chevrolet Spark. I framtiden kommer denna halvkombi även att nå andra världsmarknader.

Bilen är byggd på den ny plattformen CMF. Samma arkitektur kommer att användas av Datsun för att bygga sin nya modell, som är I2. Designen liknar KWID, som introducerades 2014. Längden på denna halvkombi är bara 3,68 meter och bredden är 1,58 meter. Modellen har en avsevärd markfrigång på 180 millimeter. Bilen fick även ytterligare kaross skydd i plast. Enligt företaget har nykomlingen den mest rymliga kabinen i sin klass.

KWID är utrustad med nytt informations- och underhållningssystem med en 7-tums pekskärm. Bilen erbjuds en tre-cylindrig 0,8-liters bensinmotor, vars design är okänd. Motorn fungerar tillsammans med fem-växlad manuell växellåda eller automatlåda.

comments powered by