Provkörning av Fiat 500 2015

© Tillhandahålls av Bilandia

Uppdaterade Fiat 500 dök upp med 0,9 Twinair turbocylindrar, som när som helst ersätter Aspire motorn på 1,4 liter. De utvändiga nyheterna är en ny grill, mer krom och en modifierad strålkastaroptik. Varselljus bestående av två bågar, och bakljus bestående av en ring med en plastinsats i samma färg som karossen. Ingenjörerna beordrades att “förbättra utan att ändra något” till “att inte störa försäljningen.” Media rapporterade att Fiat 500 nu är till 40% ny – med 1900 ändrade detaljer. Invändigt hittas ny ratt, instrumentpanel, en 5-tums pekskärm samt ett fåtal knappar som ändrats. Sju krockkuddar ingår som standard.

© Tillhandahålls av Bilandia

Undersökningen av den uppdaterade Fiat 500 gjordes i hög takt. Allt som om allt tog teststräckan på 50 kilometer en timme. Instrumentpanelen Magneti Marelli liknar tidigare modell innan ansiktslyftningen, men den är informativ. Den robotiserade växlingen har fem steg, och gaspådraget kan även ökas genom sportläget.

© Tillhandahålls av Bilandia

69 hästkrafter är tillräckligt för att skapa en illusion av hastighet på stadens gator, men på motorvägen upplevs det som betydligt osäkrare. Faktum är att motorn på 1,4 liter hos Fiat 500 c med 100 hästkrafter var ännu värre. Ratten känns inte särskilt informativ, och även om fjädringen inte är särskilt stel känns det som att karossen studsar.

Sittdynorna har ändrats, men de laterala stöd-kuddarna är fortfarande mindre för ryggen. Geometrin är något förbättrad: nackstödet som tidigare hade bättre stöd på höger kant, är nu placerat i mitten. Möjlighet att justera ratten saknas fortfarande. Ljudsystemet UConnect med sina sex högtalare är standard, men som tillval finns en bättre version med touchskärm och Uconnect LIVE, med nedladdning av mjukvara till din smartphone för att kunna använda Facebook, Twitter, internetradio TuneIn eller nyheter.

Omdöme: uppdaterade Fiat 500 ser fräsch ut och den uppdaterade 0,9 liters TwinAir motorn känns mer stabil än den tidigare 1,4 liters motorn. Bilen är upplevs mer lämpad för människor som uppskattar långsamma bilturer i stadsmiljö av italiensk stil.

comments powered by