Peugeot 308 – Fransmannen som gillar tjejer – Bilandia.se

Recensioner – 2014-08-31

Jag fastnade för en vit 308:a från 2008 för ett halvår sedan. Jag kunde inte motstå denna vita skönhet som fängslade mig så fort jag klev in i bilen. Varför kunde jag inte motstå bilen?

Panoramatak: Skönhet helt enkelt, och det upplevs som mer rymligt. Passagerare kan glädjas och njuta av det beundransvärda spelet av moln eller regndroppar. Men samtidigt är jag lite trött på varje gång förklara mig vid kommentaren: “Åh, så det går inte att öppna … »

Läder interiör: Jag kan faktiskt inte säga varför detta är ett sådant plus, men jag är en tjej och jag tycker helt enkelt att det är vackert och praktiskt. Det är lätt att rengöra och blir inte så lätt smutsigt. Möjligen lite varmt på sommaren, men det avhjälper med luftkonditioneringen.

Uppvärmda säten: vintertid är detta mycket användbart för mig som gillar den här funktionen, eftersom lädersäten blir kalla – en njutning för älskare av ovanliga förnimmelser.

Färddator: Jag gillar inte riktigt att den hamnat utanför panelen, jag vill den i en stabil position, men det hindrar inte översikten. Den visar temperatur på utomhusluft, information om medieinnehåll. Dessutom olika visningslägen vid körning med aktuell hastighet, avstånd och bränsleberäkningar, och kompass, tillryggalagd sträcka, snittförbrukning och medelhastighet.

Inbyggd telefon: Nära uttaget för CD finns en panel med ett gäng andra funktioner och knappar. Det visade sig att det går att sätta in ett SIM-kort, och att du kan ringa och skriva SMS utan telefon.

Regn och ljussensorer: Vissa kan uppfatta det som en självklar sak, men jag vill hålla ögonen på vägen när vatten skymmer sikten på vindrutan, och mina torkare återställer sikten snabbt, bra och trafiksäkert.

Under huven på min bil sitter en EP6 bensinmotor på 1,6 liter med 120 hk. När jag valde den här modellen från början, undvek jag en variant med automatisk växellåda (30 tusen i prisskillnad gjorde valet enklare) och turbo (snabbt slitage av kamkedja). Jag är inte en racerförare så jag är ganska nöjd med kapaciteten hos min bil.

Motorn går tyst tack vare bra ljudisolering, så när jag gång kör fort märks det bara på varvräknaren: och ludet av motorn märker jag inte.

Säten med bekväma ryggstöd, armstöd med förvaringsfack, 2 mugghållare, handskfack med ett fack för en flaska och kylning, stor vindrutan med bra utsikt, backspegel med ljusreglering och ett stort bagageutrymme. Men bagageutrymmet saknar funktionella fack, men under framsätena finns lådor för dokument och annat.

I allmänhet kan de första åtta månaderna av användning ge en professionell uppfattning: bilen är rymlig och ganska snygg, stora speglar, god sikt, bekväma stolar. Och en modell för flickor.

På minussidan: knepig tankning, små fack i bakluckan, inte tillräckligt med kraft. Men jag ångrar inte att mina konstiga kriterier gav mig denna representant från bilvärlden.

comments powered by