Perfekt bil – Bilandia.se

Recensioner – 2014-11-20

© Tillhandahålls av Bilandia

Att välja en BMW 335d E92 känns som att hitta en bil som är född till det bland alla fordon av olika märken och klasser. Under mitt som förare har jag kört många bilar, och kommit fram till jag gillar medelstora bilar med en klassisk design, producerade i Tyskland. Men varför just BMW 335d – den har en stor design, smart motor, mycket utrustning, oöverträffad hanterbarhet, tillförlitlighet och automatisk växellåda, kvalitet och finish på högsta nivå, bekväm och ganska rymlig interiör.

Och i maj 2013 blev jag ägare till BMW 335d som är en enkel men elegant coupé. Bilen har en 3-liters bi-turbo dieselmotor på 286 hk och 580 Nm i vridmoment. Enligt specifikationen kan bilen accelerera upp till 100 km/t på 6,1 sekunder, och toppfarten elektroniskt begränsad till 250 km/t. Rattväxlar möjliggör blixtsnabba byten när kraftigare acceleration behövs. Automatiskt mjuk växling och tyst som anpassar sig till förarens körstil. Motorn kan även trimmas upp och ge mer, men det ge skadliga effekter på aggregaten. Kanske inte är värt trots att accelerationen kan förkortas till 5,5 sekunder och toppfarten ökas till 300 km/t. Man jag ser inga legitima skäl till sådana ingrepp.

© Tillhandahålls av Bilandia

Till skillnad från en sedan som är som en lång och smal låda, är upplevelsen bättre med allt från främre och bakre optik , stötfångare, främre skärmar, plast och aluminium huv. Maskinen har en panoramalucka i taket, aktiv styrning, 80 GB hårddisk, Navi Professional storbildsskärm med 16:9 upplösning. Ljudanläggningen är helt enkelt underbar, även hastigheter på 100 km/t, med öppen taklucka är ljudet fantastiskt, allt med klart ljud och volym. Bilen har bi-xenon-strålkastare med (dynamisk bi-xenon), som ändrar ljusriktningen beroende på styrvinkel. Det finns en trevlig funktion för det elektromagnetiska dörrlåset, vilket möjliggör enkel och tyst dörrstängning. Bilen har allt du behöver för en bekväm och lång körning, farthållare, ljus och regnsensor, navigation, uppvärmda elmanövrerade stolar med minne och annat.

Vid körning på tyska Autobahn är medelhastigheten 200 km/t. Det jag älskar jag hos BMW, är dess stabilitet och förutsägbarhet vid höga hastigheter. Det är en upplevelse att köra i 200 km/t – om man vanligtvis brukar köra i 120-130. Den uppgivna konsumtionen: är 10.3 liter per 100 km, blandad körning – 7.5 liter. Det verkar också stämma: Körning – 7 liter per hundra vid en snitthastighet på 100-110 km/t, omkring 8 liter vid en snitthastighet på 120-150; Stadskörning omkring 9-12 liters beroende hur hårt man gasar. Men faktum är att jag på grund av bränsleförbrukningen och andra trevligheter med fokus på låg förbrukning, valde jag 335d, men inte 335i. Min valde sig själv, oavsett typ och budget. I denna prisklass har enligt min mening BMW 335d (E92) inte någon konkurrens. En pålitlig dieselmotor erbjuder en utmärkt drift, stötdämpning – enkel och skarp körning, inredning och interiör – en trevlig vistelse I bilen under längre färder. Detta är en premiumbil till ett överkomligt pris, med sport-inspirerad och lyxig design. Det finns inget mer att tillägga: det är originalbilen med individuell karaktär för de verkliga finsmakarna av tysk bilindustri.

Tillverkningsår: 2013

Innehavstid: Från 1 till 2 år

Utmärkt hantering

Komfort

Dynamik

Några uppenbara nackdelar hittades inte

comments powered by