Mercedes-Benz C63 AMG Black Bullet – Bilandia.se

Recensioner – 2014-10-18

Historien om mina köp av husdjur började med det faktum att det var dags att köpa en annan bil. Siktet var inställt på en massa alternativ, däribland även funderingar köp av BMW ALPINA eller BMW M3 (coupe).

Körning med ALPINA känns balanserad, kraftfull och är samtidigt en mjuk bil, lämplig för snabba turer runt staden och även längre resor! Kärning med på M3 känns mycket snabbare och hårdare, men är naturligtvis mycket speciell vid körning på höga varvtal.

Men Mercedes-Benz C-Klass AMG är i en klass för sig framför alla! Vi klev in i kupén, kikade och kollade alla knappar, lyssnade, pratade med försäljaren och insåg att detta är vad ni behöver! Den första bilen kändes helt underbar! Stora säten med bra sidostöd, bra ljud från Harman Kardon, ratten – nu med modernt formad kapad underdel, inredning i en kombination av mocka och skinn som är riktigt behaglig att ta på, optimal kontroller som framförallt är mycket informativa, väl fungerande och snabb växellåda, och viktigare att den känns mycket lättare än BMW M3.

Nu till avgasljudet: ljudet från de fyra rören är helt enkelt fascinerande, jag är bara glad över att kunna byta till en lägre växel utan att höra låga basljud och illavarslande mullrande som gör att du inte kan höra musiken i kupén! 🙂

Fjädringen känns lite stel, men vändningar i hög hastighet går som smort. Men intrycket i sin helhet uppfyller de flesta önskemål – fjädring, växellåda, motor, avgassystem, och det inre av bilen motiverar det betydande priset :).

Och jag är nästan galet förälskad i utseendet. Lyxiga Mercedes-Benz C63 AMG ger mig stor glädje varje dag, även om det finns ett litet minus – en liten tank som blir tom alldeles för snabbt 🙂

Tillverkningsår: 2008

Innehavstid: Mer än 5 år

Bekväma

Vackra

Kraftfulla och säkra fordon

comments powered by