Gran Turismo Expo 2014

Vi har inte glömt Paris Motor Show ännu, många bilar visades upp från många kända bilmärken. Och nu är det dags besöka nästa intressanta bilutställningar, denna gång i Sverige på Gran Turismo Expo som hölls under den 7-9 november i Stockholm och sedan i Göteborg den 15-17 november. Som det anstår många utställningar är första dagen av Gran Turismo Expo endast öppen för VIP-gäster och journalister. Övriga dagar kan vem som helst besöka utställningen, det vill säga de som förhandsbokat eller köpt biljett på plats för 190 CZK.

Vid ingången av mässan får besökarna en tidning som ökar förväntningarna. Organisationens försäljning är ganska hög vilket kan förklaras med både avsaknaden av köer och den bekvämt placerade informationen.

Det första som fångar uppmärksamheten på paviljongen är Halda med en egen lekplats för McLaren bilar.

Strax bortom detta hittar vi brittiska bilmärken som Jaguar, Morgan Motor och Land Rover.

Land Rover Range Rover Sport

Biltillverkaren Jeep visar upp sin intressanta ungdomliga modell Penegade. Detta exemplar är utrustad med en manuell växellåda och orange lack, kanske för att visa upp Jeep som ett ungdomligt alternativ.

Intill denna Jeep hittades den måttliga Alfa Romeo 4C. I jämförelse med den stora bilen intill såg den ut som en leksak.

Abarth – troligen den minste bilen på utställningen, men däremot ganska snabb enligt de tekniska specifikationerna.

© Tillhandahålls av Bilandia

Mercedes-Benz placerar sina bilar i AMG paketet som gör publiken väldigt nöjda. För att få provsitta bilen blev man tvungen att stå i en liten kö. Men personalen var tillmötesgående och ökade upplevelsen genom att hålla inredningen fri från damm, smuts och fingeravtryck 🙂

Det var helt enkelt omöjligt att inte lägga märke till Tesla, en fantastisk röd bil i en klarröd monter. Biltillverkaren Tesla var tveklöst den som uppmärksammades mest. Det upplevdes problematiskt att förhålla sig till denna bil.

Jag passerade även utställningen för Kia, men det var en liten besvikelse. Inget nytt eller intressant kunde ses. Där fanns endast en ensam sportversion som deltog STCC loppet, och en svart Kia Sorento.

BMW Group har en ganska intressant uppställning – från BMW M4 till BMW i3 och slutligen en lyxig BMW i8.

Om du stannar till vid montern för Porsche hamnar blicken genast på bilar som Porsche Cayman GTS eller Porsche Macan S.

Porsche Cayman GTS och Porsche Macan S

En otrolig upplevelse var Maserati som bestämt sig för att berätta om varumärkets historia från biltillverkarens tidiga förflutna och ända fram till den nya modellen Maserati Ghibli.

Cadillac var inte blyga och visade upp nästan alla sina nya produkter. Mycket uppskattad var den nya produktionsversionen av Cadillac CTS, och några modeller som såg snygga ut var SUV modellen Cadillac ATS och coupen Cadillac SRX.

Promenaden genom utställningen bjöd på en blandning av både nya bilar och veteranbilar. Ford Mustang, Citroen XM, Triumph och många andra legender bland bilar var samlade på ett och samma ställe.

comments powered by