Formel 1-förarnas löner (Vettel i topp – Ericsson i botten) – Bilandia.se

© Tillhandahålls av Teknikens Värld

I toppen av listan över F1-förarnas löner hittar vi den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel, som får nästan 427 miljoner kronor för att köra för Ferrari.

Närmast bakom hittar vi McLarens Fernando Alonso, som trots en mycket dålig säsong förra året kan trösta sig med att han har en årslön på drygt 341 miljoner kronor.

Lewis Hamilton blev förra säsongen trefaldig världsmästare i sin Mercedes, men trots det får han ”bara” nöja sig med knappt 265 miljoner kronor i lön, och är därmed tredje bäst betald av förarna i sporten.

Närmast bakom dessa tre förare kommer deras teamkamrater. Fyra är Kimi Räikkönen i Ferrari med cirka 239 miljoner kronor, sedan Nico Rosberg från Mercedes med drygt 132 miljoner kronor och Jenson Button från McLaren är sexa med knappt 111 miljoner kronor i lön.

Längst ner på listan hittar vi svensken Marcus Ericsson och hans teamkamrat i Sauber, Felipe Nasr. De båda har lägst lön bland förarna i motorsportens kungaklass och landar på ”bara” knappt fyra miljoner kronor vardera i årslön.

Vad som också kan ses som intressant är att Haas F1:s förare Romain Grosjean och Esteban Gutiérrez hamnar hyfsat högt upp på listan, trots att teamet går in i 2016 års säsong som debutanter. Romain Grosjean får i sitt nya team en årslön på drygt 38 miljoner kronor, medan Esteban Gutiérrez blir betald drygt 17 miljoner kronor.

Manor Racing är inte med på listan då de fortfarande inte har presenterat sina förare för 2016 års säsong.

Nedan redovisas hela lönelistan. Notera att vissa av förarna har bonusar inkluderade i lönen medan andra har bonusar utöver lönen.

comments powered by