En recension efter två driftsåren – Bilandia.se

Recensioner – 2014-11-24

När jag under 2012 ville köpa en Volvo XC90, försökte en vän övertala mig att istället provköra Volvo XC60. Jag gillade bilen så mycket att jag även bestämde mig för att köpa en sådan. Valet blev en Volvo XC60 med 2.4 liters dieselmotor och automatisk växellåda.

Redan efter 2 år har jag kört 110 000 kilometer, och jag har både statistik och en god uppfattning om den här bilen.

© Tillhandahålls av Bilandia

Vid 50 000 km började den automatiska växellådan att krångla. På verkstaden gjordes en omstart av datorn som sköter växelhanteringen, därefter byte av växelolja och justering av växellådan. Tyvärr hjälpte inte detta.

Fyrhjulsdrift vid överklockning känns inte alls. Det känns som att endast framhjulsdriften är inkopplad, och att bakhjulsdriften kopplas in senare, och på grund av detta måste man hålla koll på vägen vid omkörning.

Tillverkningsår: 2012

Innehavstid: Från 2 till 3 år

Design

Dynamik

Bränsle

Lastvolym

Isbildning i de främre hjulhusen

Automatväxlingen rycker under körning

comments powered by