En bra familjebil – Bilandia.se

Recensioner – 2014-09-28

© Tillhandahålls av Bilandia

Inredningen består av ett bekvämt urval av bekväma och rymliga säten, även för personer över 178 erbjuds bekväm passform och plats för fötter, pedaler och ratt. Backspegel och sidospeglar tillåter och bra överblick. Det finns tillräckligt med utrymme i baksätet för två passagerare, men tre blir mer komplicerat om det inte avser kortare sträckor. Bullerisoleringen är utmärkt. Allt håller hög kvalitet finish. Det är Inte Mercedes, inte Lexus, inte BMW, men det ligger ändå på en toppnivå. Koreaner och japaner hamnar klart efter.

Bagageutrymmet är mycket rymligt, och inte minst om du fäller baksätet då du förmodligen kan packa in hela lägenheten. Praktiska hyllor för bagage, småsaker eller verktyg som också är låsbara med centrallås.

En enkel och intuitiv kontrollpanel som kräver endast 5 minuters introduktion för att förstå och använda. Anslutningar för Ipad via USB och ljudutgång, Bluetooth för handsfree med hög brusreducering, även när fönster är öppna. Enkel åtkomst till senaste samtal och kontakter.

För musik i bilen erbjuds olika inställningar för ljudsystemet, och även om jag inte professionellt kan bedöma ljudet så är nog kvaliteten tillräcklig för en genomsnittlig användare. Maximal bas på högsta volym ger ett ljud utan distorsion och på ett säkert sätt.

© Tillhandahålls av Bilandia

Motorn består av en dieselversion på 215 hk med fyrhjulsdrift som accelererar upp till 100 km/t på 7 sekunder. För de allra flesta är det tillräckligt snabbt och fort, men för andra är det smärtsamt långsamma 7 sekunder. Personligen lutar jag mig mot mina 18 års erfarenhet som förare, och jämför även med bilen jag hade innan.

Motorn upplevs som både bra och dynamisk, även om inte den inte svarar direkt när gasen trycks ned i golvet, accelerationen blir lite slapp (troligen på grund av fyrhjulsdrift och elektroniken). Först vid 40 km/t känns accelerationen mer dynamisk, och efter 100 km/t. Men full gas hela vägen gör inte att motorn svarar direkt. Takhöjden bör vara tillräcklig för den mest erfarna föraren.

Sammanfattningsvis måste man inse att Volvo XC 70 är utformad som en mångsidig familjebil. Som familjebil utmärker den sig till 100% eller mer (särskilt om du har små barn). Kräver du dynamisk och hårdare körning kan du säkert få XC 70 att tvärnita med skrikande däck och även sladda, med det saknar logik och det är inte vad bilen är gjord för.

Tillverkningsår: 2011

Innehavstid: Från 1 till 2 år

Volym på bagageutrymme

Väghållning

comments powered by