BMW 520i F10 är en perfekt stadsbil – Bilandia.se

Recensioner – 2014-10-09

© Tillhandahålls av Bilandia

Hejsan! Har haft denna i bil i 10 månader, och har kört 250 mil sedan dess. Innan hade jag en X5 E70.

Jag hade hållit ett öga på den här bilen under en längre tid, men skaffade den av ren slump. Först trodde jag felaktigt att 528 hade hela 184 hästar i denna lilla bil. Genom en vän fick jag reda på att BMW i sin utställningslokal lanserat en kampanj. På plats fanns två bensinbilar i på 2,0 liter i en lämplig konfiguration för mig. Därför bestämde jag mig för en provtur och insåg genast att detta var det perfekta alternativet för mig ifråga om ”dynamisk komfort”. Numera är jag en stolt ägare av BMW 520i (F10).

Bristen på motoreffekt är inget hinder, och du behöver inte pressa gasen i botten för att uppleva en trivsam körning. Jämfört med X5 är den mer dynamisk och de som tror att 184 hästar inte räcker till, kom gärna förbi så bjuder jag på en åktur för att visa att det finns tillräckligt med motorkraft. På vägen känns bilen dynamisk och utan problem. Konsumtionen vid lugn körning ligger på 12,5 liter, och längre sträckor ca 7-8 liter.

Bristen på navigator är vanligtvis inget problem. Normalt kör jag samma sträckor, men när det behövs använder jag min iPhone för att hitta rätt, och ibland även små tips från hustrun 🙂

Musikupplevelsen är inte den bästa, andra högtalare behövs och även ytterligare två högtalare bör installeras vid sidospeglarna.

Utrymmet i baksätet är inte stort, men fullt tillräckligt. Tre personer av medellängd och vikt får plats utan problem. Bagageutrymmet är enormt, men mestadels sker transporter och resor med familjen bara runt staden, längre utflykter sker inte så ofta varför utrymmet är tomt 90 % av tiden.

© Tillhandahålls av Bilandia

Under vintern uppför sig bilen oklanderligt stabilt på snötäckt väglag, utan att man behöver vara på sin vakt vid acceleration och farthållning. Fjädringen är inställd perfekt så att inga onödiga sladdar orsakar problem i kurvor.

Enligt min egen personliga åsikt är chassit det snyggaste i hela 5i serien, och en klar ledare bland de tyska bilarna i sin klass (i valet mellan Audi A6 och Mercedes E-klass).

Tillverkningsår: 2013

Innehavstid: Från 6 månader till 1 år

Dynamik

Komfort

8-stegs automatisk växellåda

Bränsleförbrukning

Strålkastare (fabriksdefekt)

Musikanläggning

comments powered by