Bilar från Honda lär sig att inte köra på fotgängare – Bilandia.se

© Tillhandahålls av Bilandia

Honda har introducerat ett nytt säkerhetssystem som heter Sensing. Det ska förhindra oavsiktliga påkörningar av fotgängare, oberoende ändra banan för fordonet. Utrustningen ingår en särskild radar verksamma i millimeterområdet och kamera. Radarn är utformad för att upptäcka fotgängare på vägen, och kameran kan bestämma höjden av en man på ett avstånd av 60 meter.

Om system upptäcker fotgängare på vägbanan och förutser en sannolik olycksrisk meddelas föraren om detta visuellt tillsammans med ljudvarning. Dessutom hjälper elektroniken till att bromsa bilen och vrida på ratten för att undvika en kollision. Om systemet upptäcker en överhängande risk för olycka, då bromsas bilen med full kraft tills den stannar.

Honda Sensing System har också en funktion som förhindrar frontalkollisioner med bilar, adaptiv farthållning, teckenigenkänning och rörelsesensorer. Om föraren trycker för hårt på gaspedalen vid körning i tät trafik med risk för sladd vibrerar gaspedalen. Dessa avkänningssystem debuterade med nya generationens Honda Legend, och försäljning påbörjas i Japan vid slutet av detta år. Tillverkaren lovar att Sensing snart kommer att installeras på andra modeller.

comments powered by