Recensioner – 2015-04-06

© Tillhandahålls av Bilandia

Har haft denna Peugeot 207 i 5 år, trots att den var tänkt att användas som tillfällig bil under sex månader. Bilen är i normalskick, robotiserad växellåda, motor på 1,4 liter och 90 hk. Bilens är dynamisk vid stadskörning utan större problem för att kunna parkera bekvämt. Luftkonditioneringen erbjuder ett rejält utblås. USB och Bluetooth saknas tyvärr.

Något som jag gillar är den känsliga styrningen i kombination med en styv fjädring. Nu till nackdelarna – Peugeot 207 är nyckfull – under dessa 5 år har jag vid flera tillfällen var tvungen att ringa en bärgningsbil, och Peugeot serviceverkstad har inte lyckats hitta något fel. Motorn började koka en bilkö, och en vecka senare stannade bilen mitt på motorvägen. Peugeot verkstaden rengjorde motor, kylare och luftkonditionering innan jag fick tillbaka.

Under vintern vägrar Peugeot 207 att starta, varför batteriet byttes. Bränsleförbrukning vid stadskörning ligger på ca 8 liter per 100 km, och motorväg ca 6 liter. Mitt intryck av bilen så här långt – bilen ger en osäkerhetskänsla vid körning.

Tillverkningsår: 2009

Innehavstid: Mer än 5 år

Bra väghållning

Snabbt uppvärmning av kabin

Låg markfrigång

Motbjudande material

Ständiga fel

Riskerar att bli en kostsam bilaffär

comments powered by