© Tillhandahålls av Bilandia

Den andra generationen av crossover modellen Nissan Juke förväntas finnas ute till försäljning vid slutet av nästa år, och företaget avser uppdatera det mesta av kvaliteten hos inredningen, liksom de tekniska komponenterna. Kid Nissan Juke, som till stor del kan anses bidra till det växande segmentet av små crossover modeller har redan fått mindre designlyft under mitten av sin livscykel, vilket innebar en utökad uppsättning säkerhetssystem, nya små bensinturbomotorer och fler tillbehör. Den nuvarande generationen av Nissan Juke är byggd på den relativt föråldrade plattformen B0, vilken utvecklades av alliansen Renault-Nissan. Med tanke på att konkurrensen inom detta segment växer, och att fler tillverkare försöker ta sig in på denna del av marknaden med sina modeller, beslutade företaget att övergå till sin nya plattform Juke CMF-B, vilken också ligger till grund för Nissan Micra och Renault Clio.

Den nya arkitekturen innebär att Nissan kommer att öka produktionen, där antalet fordon nu överstiger 150 000 per år vid fabriken i Sunderland. Dessutom kommer den nya plattformen bespara betydande summor för företaget, då inriktningen innebär ökad produktivitet och förbättrad materialkvalitet för inredning. Enligt en representant hos företaget har kundrecensioner visat att designen hos Nissan Juke är ganska modern, därför ser bolaget inget omedelbart behov av radikala förnyelser. Däremot är det planerat inför nästa att införa nya begrepp för bilen, vilka kommer utformas för att demonstrera nästa generation av Nissan Juke i syfte att bedöma reaktionen från konsumenterna.

Den andra generationen av Nissan Juke kommer att baseras på nya Nissan Micra, men förväntningarna innebär även att motorerna för Nissan Juke avser ett urval för en kompakt stadsbil, vilket innebär ett utbud bland trecylindriga motorer på 1,0 liter. Lite senare väntas även en vassare version av Nissan Juke Nismo.

comments powered by