© Tillhandahålls av Bilandia

Volkswagen har aviserat en rad uppdateringar av Beetle familjen. Modellen får modifierade motorer och en utökad lista med tillvalsutrustning. Alla motorer har blivit mer ekonomisk skalade (förbättrade med ett genomsnitt på 0,4 liter per 100 km), och följer nu miljökraven enligt “Euro 6”.

Dessutom har kapaciteten på den 2-liters bensinturbomotorn ökat från 210 till 220 hästkrafter, och bränsleförbrukningen vid blandad körning minskade med nästan 13 procent (till ca 6,5 liter per 100 km). Den robotiserade växellådan har DSG dubbelkoppling som nu automatiskt omfattar neutral vid körning. Steget görs för att förbättra bränsleekonomin.

Bland de tillvalen kommer Volkswagen Beetle att få en backkamera, ett system för spårning av döda zoner och varning för bilar som rör sig när du backar, till exempel när du lämnar parkeringen. Till modellerna kommer ytterligare tre nya exteriörfärger att läggas till.

I Tyskland hamnar priset på en modifierad Volkswagen Beetle börja på 17800 euro för en halvkombi, och från 22100 för en cabriolet. När den uppdaterade Beetle kommer till den svenska marknaden är det ännu inget som har offentliggjorts.

comments powered by