© Tillhandahålls av Bilandia

Honda har utvecklat koncept version av en “vässad” Civic Type R, en kombi i den nya generationen som ska visas vid Paris Motor Show. Försäljningen av produktionsversionen avser skapa en enhet i Storbritannien som påbörjas under 2015.

Kombin Honda Civic Type R kommer att utrustas med en ny generation av två liters turbomotor från familjen i-VTEC Earth Dreams Technology. Motorn genererar mer än 280 hk. Enligt Autocar kan motorn ge 305 hk, med 406 Nm i vridmoment vid 2000 rpm. Motorn uppfyller normerna enligt “Euro-6” i kombination med sexväxlad manuell växellåda. Dynamiska egenskaper hos den nya modellen är ännu inte kända.

Nästa generations Civic Type R är förberedd för en särskild adaptiv fjädring, Adaptive Damper System. Modellen kan elektroniskt ändra styvheten automatiskt i främre och bakre fjädring, beroende på driftsförhållanden.

Dessutom kommer denna kombi får ett speciellt läge för styrelektronik, kallat + R som aktiveras med en knapp vid ratten. När du har aktiverat +R på Civic Type R, förbättras svarstiden från motorn via gaspedalen, egenskaperna ändras för servostyrning, och fjädringen genom Adaptive Damper System sätts i sportläge.

Den första förproducerade versionen av Civic Type R debuterade under våren på bilsalongen i Genève. Hösten 2012 meddelade Hondas att ingenjörernas mål är att skapa en bil som är den snabbaste framhjulsdrivna bilen i sin klass på Nurburgring. Den främsta i den raden är Renault Megane 275 Trophy-R, som kördes genom den tyska banan på 7 minuter 54,3 sekunder.

Bilderna är tagna från youtube video.

comments powered by