Recensioner – 2014-11-13

Jag är är ett stort fan av coupéer och därför det var inte något undantag den här gången.

Jag ville köpa en bil med fint utseende, ganska snabb (inte mer än 6 sekunder för 0-100-accelerationer) men ändå rätt billigt gällande försäkringar och skatter. Jag kollade på rätt många olika modeller, det tog ca 2 månader och till slut jag har bestämd mig att köpa en ny Audi TT RS med motorvolym på 2480 cm³. Det är värd att notera att jag tvekade mellan den bilen och Mercedes-Benz SLK som är en tydlig TTs konkurent. Men valet föll på Audin först och främst pga utseende och inredning. jag är förälskad i utseendet.

Min Audi är en fin röd bil från 2012, tar bilen från 0-100 km/h på 4.6 sekunder, bensinmotor på 2480cm³ som ger 340 hästar. Den här bilen är komfortabel men ljudisolering kunde vara bättre. Man hör inte bara sportmotorn men även allt annat, t.ex. avgasljudet. Den är dock extremt bra på styrbarheten. Man kan svänga på lite högre hastighet men blir ändå stabil. Den har bra bromssystem vilket gör att jag känner mig trygg.

Jag körde 21000 km på två år och det fanns i princip inga problem. Motorn åt lite mer motorolja än man kan tro vilket är helt okej för en turbomotorn men känns lite jobbigt på längre sträckor.

Inredningen håller hög kvalitet tycker jag, kontrollpanel är intuitiv. Baksätet är dock bekväma troligen endast för dem som är 165 cm och lägre. Det var en utmaning för min kompis som är 190cm att få plats på baksätet men gick som tur bra! 🙂

Sist men inte minst, Bagageutrymmet är mycket rymligt och det finns möjlighet att fälla baksätet.

Jag tycker att den här bilen passar inte alla. Men antingen man gillar den så som den är eller får man inte ens köpa den. Jag är fortfarande jättenöjd och glad att mitt val för två år sedan föll just på Audi TT.

Tillverkningsår: 2012

Innehavstid: Från 1 till 2 år

Utseende

Styrbarhet

Bromsar

Inredning

Ljudisolering

Service priser

comments powered by