Recensioner – 2015-03-05

En RX 350 på 277 hk med tillvalsutrustningen panoramatak. Externt är bilen snygg med sin aggressiva design. Efter 3 års körning är karossen nästan oskadd, och utan några större problem överhuvudtaget. Interiören är gjord av mycket hög kvalitet! Läderstoppad panel – och mjukplast. Men mittkonsolen är hårdplast! Framsätena är utrustade med både värme och ventilation. Men uppvärmningen tar lång tid, och ventilationen är knappt märkbar! Inställningarna för framsäten sker i alla riktningar med minne för 3 olika lägen, även ratten är elektriskt inställbar.

Bilen har en mycket bra ljudisolering, men jag tror inte att den är bättre än den tyska premiumklassen. Motorljudet är hörbart över 2500 varv, ett trevligt ljud. Fjädringen hos Lexus RX är extremt mjuk! Detta är både plus och minus! Man känner knappt av kurvor – och därför kan bilen plötsligt börja sladda!

Den automatiska 6-stegsväxeln skiftar växel nästan omärkbart, och ett sportläge finns. Bilen accelererar upp till 100 km/t på mindre än 8 sekunder, och känslan av hastigheten blir påtaglig någonstans runt 130 km/t. Totalt sett är det en anständig bil. Mätarställningen är förnärvarande 5600 mil. Inget har hittills gått sönder.

Tillverkningsår: 2012

Innehavstid: Från 3 till 5 år

Utseende

Kvalitet

Tillförlitlighet

Jämn körning

Styrka

Rymlig kupé

Säten

Styrning

Osäker kurvtagning

Brist på enhetlighet

comments powered by